How to Support Innovation in Companies: Key Insights from the Discussion on CX/UX Innovations

At the end of September, the premises of ui42 were once again filled with experts from various fields, with whom we had a great breakfast and discussed the topic of "CX innovations."

How to Support Innovation in Companies: Key Insights from the Discussion on CX/UX Innovations

How to Support Innovation in Companies: Key Insights from the Discussion on CX/UX Innovations

At the end of September, the premises of ui42 were once again filled with experts from various fields, with whom we had a great breakfast and discussed the topic of "CX innovations."

How to Support Innovation in Companies: Key Insights from the Discussion on CX/UX Innovations

Inovácie sú nevyhnutnou súčasťou moderného podnikania, no ich implementácia často čelí mnohým prekážkam. Na našich CX raňajkách o inováciách v CX/UX sa diskutovalo o tom, ako firmy môžu lepšie zvládať inovačné procesy, ako zapájať stakeholderov a ako prekonávať výzvy na ceste k úspechu. Tu sú niektoré kľúčové poznatky:

1. Zmena myslenia je základ

Pre úspešné inovácie je kľúčová zmena v myslení nielen zamestnancov, ale aj vedenia. Inovácia nemusí byť vždy revolučná – niekedy stačí optimalizácia alebo efektivizácia existujúcich procesov. Napríklad zlepšenia, ktoré sú v zahraničí bežné, môžu byť u nás považované za inovatívne.

2. Stakeholderi a otvorená myseľ

V mnohých firmách sú inovácie brzdené kvôli vopred jasným predstavám stakeholderov o tom, "ako by to malo vyzerať". Tento prístup však potláča otvorený proces objavovania, ktorý je pre inováciu kľúčový. Udržiavanie otvorenej mysle a zapájanie stakeholderov do procesu discovery umožňuje lepšie pochopenie skutočných potrieb zákazníkov.

3. Agilita a testovanie

Rýchla realizácia a testovanie inovácií na menších projektoch je efektívnym spôsobom, ako minimalizovať riziko a nájsť funkčné riešenia. Niektoré firmy, ako napríklad O2, zavádzajú inovačné myšlienky najprv na menších značkách (napr. Radosť), aby otestovali ich životaschopnosť.

4. Interní klienti sú dôležití

Inovácie sa nemusia týkať len zákazníkov, ale aj interných procesov a zamestnancov. Optimalizácia pracovných postupov alebo agilná transformácia môže viesť k zlepšeniu efektivity a spokojnosti interných klientov.

5. Prekážky a legislatíva 

Inovácie často narážajú na prekážky v podobe legislatívy alebo interných predpisov. Príkladom sú lekárne, ktoré nemôžu doručovať lieky priamo k zákazníkom bez splnomocnenia kuriérov. Riešenie takýchto problémov si vyžaduje spoluprácu medzi oddeleniami a hľadanie alternatívnych riešení.

6. Vyskúšať si a pochopiť

Ak chcete stakeholderov presvedčiť o potrebe inovácie, je dôležité, aby sami videli, aké problémy existujú. Skvelým príkladom je situácia, keď stakeholderi museli sami vyplniť zložitý formulár na sociálnu pomoc a uvedomili si, aký veľký problém to predstavuje pre bežných ľudí.

Čo si treba z tohto odniesť? Prioritizácia inovácií by mala byť založená na súlade s firemnou víziou, cieľmi a dátami. Nie každá inovácia je finančne úspešná a to je v poriadku, ale ak prináša zákazníkom radosť a zlepšenie, môže byť napriek tomu hodnotná. Firmy by mali inovácie vnímať nielen ako záväzok voči zákazníkom, ale aj ako príležitosť na neustále zlepšovanie vnútorných procesov. Inovácie = investície. 

Názor expertov na CX raňajky:

"Mne sa raňajky veľmi páčili. Nastavili neformálnu a uvoľnenú diskusiu medzi ľuďmi z rôznych sektorov, pozícií kde dôraz bol na zdieľaní a nie hodnotení či porovnávaní sa. Prišlo mi to veľmi inšpiratívne, kolaboratívne a povzbudzujúce v tom, že všetci do istej miery čelíme obdobným výzvam."

"Spätne som si nie istý či sa nám podarilo nejak hlbšie prediskutovať tému, ktorá bola stanovená a veľa času sme (logicky) stravili pri problémoch, s ktorými sa pasujeme. Ja to vnímam ako prirodzenú súčasť procesu a je asi logicky správne pokračovať v diskusii aby sme sa prepracovali k nejakým ďalším inšpiráciam. Veľmi rád budem súčasťou ak vám moja účasť bude dávať zmysel."

ui42 je od roku 1997 symbolom kvality, inovácií, trendov a stability. A to všetko prinášame aj do firiem, priamo k vám. Edukujeme, otvárame nové témy, rozvíjame rozhovory a hľadáme riešenia.

Chcete byť aj vy súčasťou diskusných skupín? Vyplňte formulár nižšie a buďte v centre inšpirácií, vzájomnej edukácie a posúvania vpred.

Are you having trouble with any of the terms? Take a look at dictionary

Our agency adheres to the rules and principles of Fair Tender.

Read more

Thank you for subscribing!
You will receive our newsletter soon.
Oops! This email is already registered.
Email We already have it in the database, please check your inbox or use a different email.
Oops! This email is incorrect.
Email It doesn't have the correct format.
Oops! Unknown error.
Please, try again later.

Free consultation

What do you need help with?

Select all options that apply to you

Is there anything else you need help with?

Choose another topic

Zanechajte nám na vás kontakt

The form has been sent successfully.